Translate

5 Ağustos 2018 Pazar

Beyaz perdeyle gerçek hayat birbirinin içine girerse

Dopamin yüklüyüm. Neden mi? Biraz kafein, biraz dost sohbetleri, belki birazcık bira, biraz çocuklarımın kahkahası, biraz herşey... Motivasyon yüksek yani anlayacağınız. Ama bir etki de son zamanlarda izlediğim bir filmden. Mamma Mia 2. 

İzlediğim bazı filmler var ki, sinema ya da TV farketmez, bittikten sonra tuhaf bir etki bırakır bende. Sanki hala filmin içindeymişim, başrol oyuncusuymuşum gibi havalarda uçarım. Aynı zamanda da sanki benim hayatım bir filmmiş de herkes o an beni izliyormuş gibi olurum. Duygular yoğunlaşır, içimden, taa kalbimden göğsüme yayılır, boğazım bazen düğümlenir. Yanımda genellikle Murat olduğu için, bu duygularımı onunla paylaşmaya bir yeltenirim önce. Ama anlatması da anlaması da çok zordur bunu. İzlediğim, çoğunlukla da yüksek yoğunluklu duygusal o film içimdeki motivasyonu açığa çıkarmıştır. Bazen bir kendimi farkediş, bazen hayallerin yüzeye çıkması, bazen içimdeki cevherin parlaması şeklinde güçlü sonuçlar verir. Aynı kahve içtiğimde, ya da koştuğumda olan bu duyguyu yine dopamin hormonuna bağlıyorum, ancak fizyolojik sebep sonucu burdan daha fazla uzatmayacağım. İsteyen google'lasın baksın hormonlara :)

Mamma Mia 2, birincisinden daha hoş, daha yoğun ve karmaşık duygulara sahip bir film. Acıklı falan hiç değil, duygusal derken tamamen naif ve insani duyguların en teatral dille anlatıldığı ve şarkılarla süslendiği sahneleri kastediyorum. Hikaye de, kostümler de, mekanlar da, zaman da hepsi tamamen kurgu, tamamen hayal ürünü. İlk sahnesinden son sahnesine kadar ekrana bağlayıp gülümseten, içimi ısıtan bir film. Konusunu tabii ki anlatmayacağım. Bendeki etkileri de herkese aynı şekilde yansımayabilir, bundan son derece eminim. Ama beni bilen bilir. Paylaşmak hayat amaçlarımın başta gelenidir. Özellikle güzel bir şey yaşadığımda tüm detayıyla anlatmayı ve dinleyene adeta yaşatmayı çok çok severim. 

Hayatımda bu sıralar eksik olan coşkunun aslında bana nefes kadar gerekli olduğunu hatırlattı bu film. Hayale sahip olmak nedir, hayaller gerçek olabilir mi diye sordurdu önce. Sonra farkettirdi ki, bir zamanlar büyük ve ulaşılmaz gibi görünen hayale şimdi sahibim. İşte o an, şükretmeyi hatırladım. İçimdeki hayal etme potansiyelini ve hayalleri gerçeğe dönüştürme gücünü unuttuğumu da farkettim sonra. İçindeki gücü hatırlamak ve kabul etmek her hedefte yenisi belirlenen sonsuz hayallere doğru yol almanın en önemli yakıtıdır. Ben yola koyuldum, bu filmden sonra. 

Bir paragrafta ne kadar çok "hayal" sözcüğünü kullanmışım. Düzeltmiyorum ve üstüne üstlük Mamma Mia'dan en çok aklımda kalan "I have a dream" şarkısının sözlerini buraya yazıyorum. 

(Sırada Martin Luther King Jr. I have a dream Nutku var ama o buraya göre fazla ideolojik kaçabilir.:))


I Have A Dream
I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder of a fairy tale
You can take the future even if you fail


I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream, I have a dream
I have a dream, a fantasy
To help me through reality
And my destination makes it worth the while
Pushing through the darkness still another mile


I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream, I have a dream
I'll cross the stream, I have a dream

Bir Hayalim Var 

Bir hayalim var, söylenecek bir şarkım, 
her şeyin üstesinden gelmeme yardımcı olacak 
Eğer masalların mucizelelerini görürsen 
Başaramazsan bile geleceğe sahip olabilirsin 

Meleklere inanıyorum, 
gördüğüm her şeyde iyi bir şey var 
Meleklere inanıyorum, 
benim zamanım olduğunu anladığımda 
Nehri geçeceğim, bir hayalim var 

Bir hayalim var, bir fantezim, 
gerçekleri atlatmama yardım edecek 
Ve hedefim bunu daha değerli hale getiriyor 
Bir mil daha varken beni karanlıktan geçiriyor 

Meleklere inanıyorum, 
gördüğüm her şeyde iyi bir şey var 
Meleklere inanıyorum, 
benim zamanım olduğunu anladığımda 
Nehri geçeceğim, bir hayalim var 
Nehri geçeceğim, bir hayalim var.





çok güzel bir şarkı değil mi yaaa? 💓

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Cok guzel olmus canım. Coskun bulasıcı :))